Initiatie Snelopbouwkraan

"Het bezoek kadert in het behalen van de leerplandoelstellingen opgelegd door het VVKSO, dit in de ruime zin van het woord. Eveneens is het een zeer interessante uitbreiding van de inzichten en learning outcomes van deze toekomstige werknemers en werkgevers in de bouwsector.

Voor de eerste maal werd een opleiding kraanmachinist gevolgd door een school.

Edutec  en de firma De Ceuster, hebben zowel financieel als administratief, een zeer welkome en ondersteunende rol gespeeld in het vervolmaken van de cursus, waarvoor nogmaals dank.

Het initiatief is uitgegaan van de vakgroep bouw om de leerlingen bewust te maken van de enorme verantwoordelijkheid die er rust op de schouders van de kraanmachinist."

Wat waren mijn algemene indrukken?

"De leerlingen kregen naast een zeer duidelijke en gestructureerde uiteenzetting van de taakomschrijving, jobinhoud en verantwoordelijkheden van de kraanmachinist in het algemeen ook vakkundige begeleiding van het praktische gedeelte waarbij de deelnemers aan den lijve konden ondervinden hoe moeilijk het is een werfkraan op de juiste manier te bedienen.

De technische uitleg wordt op maat van de deelnemers gebracht met handig en gebruiksvriendelijk naslagwerk. De cursus werd zowel digitaal als in papieren versie ter beschikking gesteld.

Aandenken(vouwmeters-,potloden,…) en zeer handige informatiebrochures werden in dank aangenomen.

De ernst en professionalisme van begeleiding en presentatie van de cursus werden door de leerlingen en leerkracht zeer gesmaakt.

Na de cursus werd een attest uitgereikt waarbij de deelnemer geacht werd voldoende kennis te hebben om een werfkraan op een veilige en verantwoorde manier te bedienen."

 

Steven - leerkracht TSM Mechelen (TV bouw 3e graad)