VCA

SECTORALE ONDERSTEUNING BIJ VCA VOOR BOUWSCHOLEN

Het VCA-certificaat is een vrijwillig certificaat dat erkent dat een aannemer een veiligheidsbeheersingssysteem heeft, dat voldoet aan de eisen van VCA. Het hebben van een VCA-certificaat kan dus garanties bieden voor de risicobeheersing bij de uitvoering van het werk. Bepaalde opdrachtgevers leggen dit op aan de aannemers die bij hen werken komen uitvoeren. VCA is ingeburgerd in de bouwsector.

Zowel met het oog op een latere tewerkstelling als een stage-ervaring, is het voorleggen van een VCA-attest een duidelijke troef voor een jongere.

Constructiv zal voor het schooljaar 2020-2021 het VCA-examen kosteloos aanbieden aan alle bouw- en hout richtingen en dit uiteraard als aanvulling op het reeds bestaande samenwerkingsakkoord van 5 september 2015 tussen de Vlaamse hout- en bouwsector, de Minister van Onderwijs en de onderwijskoepels.

Inschrijven (uiterlijk 30 november 2020)

  • Stap 1: Het formulier 'Aanvraag Basis VCA-examen' downloaden
  • Stap 2: Het ingevulde inschrijvingsformulier mailen naar onderwijs@constructiv.be
  • Stap 3: Wij verwerken uw vraag en prikken een datum voor het VCA-examen. U krijgt van ons een mail met alle praktische modaliteiten.
  • Stap 4: Daarna kan u de leerlingen inschrijven op de vooropgestelde datum via http://constructiv.epyc.be/vcasubscription/.
  • Stap 5: U ontvangt de gekozen didactische ondersteuning (online leerpakket of het nieuwe handboek) betalend!

Belangrijk: Gelieve de nota en de algemene voorwaarden voor het VCA-examen door te nemen.

VCA-examen? Enkele tips voor een goede voorbereiding

Wij hopen samen met u op een goede slaagkans van uw leerlingen!